Секрети маринаду шашлику зі свинини

04/04/2019

Шашлик зі свинини — це справжня класика. Незважаючи на те, що свинина більш жирна, ніж яловичина або баранина, вона дуже ніжна, м’яка і не пересихає на вогні. Але щоб шашлик зі свинини вийшов смачним і соковитим, потрібно знати секрети правильного маринаду.

Вибираємо свинину для шашлику

Знавці м’яса рекомендують брати на шашлик свинячу шийку або грудинку. Вони краще за інші вирізки зберігають свою щільність і жорсткість. Крім цього шийна частина має тонкий жировий прошарок, який при смаженні плавиться і надає шашлику ще більшої соковитості. Для тих, хто любить пісне м’ясо, підійде корейка — вирізка з спинної частини туші з найменшим вмістом жиру.

5 секретів маринаду шашлику зі свинини

Найчастіше маринад для свинини роблять зі спиртового оцту, це хоч і дозволяє за 2-3 години підготувати м’ясо для смаження, але зовсім позбавляє його характерної м’якості і соковитості. Щоб зберегти традиційний смак свинячого шашлику, потрібно знати головні секрети маринування з використанням оцту:

  1. Замість спиртового оцту краще використовувати яблучний, винний або рисовий оцти: вони менш кислі і не пересушують м’ясо.
  2. Щоб м’ясо стало м’яким і соковитим, крім оцту в маринад необхідно додати рослинне масло і спеції. Хоч кислота і робить свинину м’якшою, рослинне масло зберігає її соковитість, а спеції прибирають зайву кислинку.
  3. Солити замариновану свинину потрібно безпосередньо перед смаженням. Якщо додавати сіль в маринад, він вбере її, і вона грудками осяде на м’ясі, зробивши його занадто солоним і сухим.
  4. Ріпчаста цибуля — незамінний інгредієнт маринаду свинячого шашлику, який додається в соус у співвідношенні 1 кг на 2 кг м’яса.
  5. Щоб шашлик вийшов смачним і соковитим, він повинен пролежати в маринаді не менше 4 годин, але краще залишити його маринуватися на 12 годин.

Ці секрети можна застосовувати до будь-яких рецептами маринаду, які можуть відрізнятися набором спецій, видом овочів, зелені та інших інгредієнтів. Правильно замаринований свинячий шашлик готується за 20-40 хвилин на мангалі, грилі або сковороді, рівномірно пропікається і зберігає свій неповторний смак!

Інші статті

Зручна оплата
  • прийом замовлень 24/7;
  • готівковий розрахунок при отриманні товару;
  • безготівковій розрахунок (тимчасово обмежено).

***УВАГА! Оплата за стейки за допомогою платіжної системи LiqPay, тимчасово недоступна.

Швидка доставка

Власний автопарк, дозволяє безперебійно і в короткі терміни здійснювати доставку нашої продукції замовникам.

Конкурентні ціни

15-річний досвід роботи. Індивідуальний підхід до клієнтів.

Наша продукція

Товар доданий у кошик