Як не потрібно маринувати шашлик

04/04/2019

Незважаючи на те, що шашлик дуже проста в приготуванні страва, його можна легко зіпсувати неправильним маринадом.

Багато оцту

Найпростіший спосіб зіпсувати шашлик — додати в маринад надто багато оцту. При цьому мова йде не тільки про столовой оцет. Існують рецепти з використанням лимонного соку, соєвого соусу або кефіру, які в нормальних кількостях розм’якшують м’ясо і роблять його більш соковитим, а в підвищених — руйнують його структуру і повністю знищують смак. Вибирати відповідний оцет для маринаду можна будь-який, але додавати його потрібно в міру і не змішувати з іншими кислими продуктами.

Забагато солі

Поширеною помилкою в приготуванні маринаду є додавання солі в соус з упевненістю, що шашлику це не зашкодить. Насправді сіль не розчиняється повністю, а частково осідає на шматочках м’яса і витягує з них сік, в результаті чого шашлик вийде сухим і солоним. Правильно буде солити м’ясо вже в процесі смаження, тоді сіль залишиться на його поверхні і посилить смак, а не зіпсує його.

Мало спецій

Хоча головним компонентом маринаду залишається оцет, на смак готового шашлику сильно впливають спеції і приправи. Їх має бути не більше чотирьох, щоб зберегти єдиний смаковий відтінок.

Без масла

Як і оцет, для маринаду необхідне рослинне масло. Воно компенсує агресивну дію кислот на м’ясо і сприяє утриманню соків всередині нього. Завдяки рослинному маслу в шашлик краще вбираються спеції, особливо якщо це баранина або оленина.

Мало часу на маринування

Маринад для шашлику не терпить поспіху, і якщо м’ясо знаходиться в соусі меньше 2 годин не варто дивуватися, що в результаті шашлик вийшов несмачним, жорстким або сирим. Оптимальний термін маринування — 12 годин, але жорсткі види м’яса, наприклад, баранина, зберігається в соусі довше, тоді як курка маринується за годину або взагалі занурюється в маринад на кілька хвилин перед викладенням на решітку барбекю.

Повторне використання старого маринаду

Нерідко «м’ясні гурмани» для посилення смаку використовують маринад, залишений з минулого пікніка який вже пролежав у холодильнику кілька днів або навіть довше. Це небезпечна практика, адже в старому соусі залишаються частинки м’яса і крові, в яких активно розмножуються небезпечні бактерії. Навіть якщо маринад простояв в холодильнику зовсім недовго, краще відмовитися від його використання і приготувати новий.

Інші статті

Зручна оплата
  • прийом замовлень 24/7;
  • готівковий розрахунок при отриманні товару;
  • безготівковій розрахунок (тимчасово обмежено).

***УВАГА! Оплата за стейки за допомогою платіжної системи LiqPay, тимчасово недоступна.

Швидка доставка

Власний автопарк, дозволяє безперебійно і в короткі терміни здійснювати доставку нашої продукції замовникам.

Конкурентні ціни

15-річний досвід роботи. Індивідуальний підхід до клієнтів.

Наша продукція

Товар доданий у кошик