Як посмажити шашлик без мангалу

04/04/2019

Нерідко трапляються такі ситуації, коли компанія друзів вже зібралася  замаринувати, м’ясо, а мангал і шампури залишили вдома. Не треба панікувати і розходитися по домівках. Адже є способи посмажити шашлик без мангалу, використовуючи тільки підручні засоби.

Шашлик на відкритому вогні

Як би це парадоксально не звучало, але при необхідності шашлик можна посмажити прямо на вогні, що правда технологія його приготування в такому випадку буде повністю відрізнятися від традиційної. М’ясо не потрібно розрізати на шматочки, навпаки, знадобиться шматок вагою близько кілограма, який нанизується на рожен, товстий шампур або палицю і смажиться над відкритим вогнем. Звичайно, м’ясо не пропечеться повністю не згорівши зовні, тому, як тільки шматок м’яса покривається скоринкою, його верхній шар зрізається, а шампур продовжує обертатися, доки не буде готовий наступний шар і так далі.

Шашлик на вугіллі

Коли немає мангала, замість нього чудово підійдуть цеглини, складені прямокутником або колом. Під них бажано підготувати невелику ямку, але можна обійтися і без неї, якщо цеглини укладені рівно і відстань від їх верхнього краю до землі достатня, щоб м’ясо не згоріло.

Після установки немудрованої конструкції далі все відбувається за класичною схемою. В імпровізований мангал укладаються дрова, і коли від них залишається вугілля, на цеглу викладають шампури з м’ясом. Потрібно враховувати, що в процесі смаження цеглини теж нагріваються і від м’яса до ручки шампура має залишитися простір, щоб не обпектися, перевертаючи м’ясо. Оптимальний варіант — викласти м’ясо на решітку-гриль і смажити його НЕ нанизуючи на шампури.

Шашлик в ямі

Якщо пікнік проходить занадто далеко від міста і поблизу немає навіть цегли, посмажити м’ясо можна в ямі. Для цього навіть не потрібно маринувати шашлик. Досить нарізати свинину, яловичину або баранину на шматочки, розміром з сірникову коробку, посолити, додати спеції і щільно загорнути кожен шматок в фольгу. Після цього в землі викопується яма глибиною 30-40 см. В неї укладаються будь-які відповідні за розміром камені, попередньо розпечені на багатті, зверху зелене листя, а на них м’ясо у фользі. Яма засипається землею і залишається на 3-3,5 години. Незважаючи на те, що готувати шашлик таким способом дуже довго, гурмани запевняють, що смак у приготованого в ямі м’яса неповторний!

Шашлик на камені

Цей спосіб — примітивний аналог смаження шашлику на сковороді. Для нього необхідно знайти максимально плоский камінь, який доведеться протягом 1-1,5 тримати на розжареному вугіллі, щоб він став досить гарячим. Після цього на поверхню каменю викладається м’ясо і смажиться протягом 15-20 хвилин. Прискорити процес і позбутися необхідності постійно перевертати м’ясо можна, якщо накрити його зверху ще одним каменем, також нагрітим на вогні. Зроблений на розпеченому камінні шашлик виходить добре прожареним, соковитим і з хрусткою скоринкою.

Інші статті

Зручна оплата
  • прийом замовлень 24/7;
  • готівковий розрахунок при отриманні товару;
  • безготівковій розрахунок (тимчасово обмежено).

***УВАГА! Оплата за стейки за допомогою платіжної системи LiqPay, тимчасово недоступна.

Швидка доставка

Власний автопарк, дозволяє безперебійно і в короткі терміни здійснювати доставку нашої продукції замовникам.

Конкурентні ціни

15-річний досвід роботи. Індивідуальний підхід до клієнтів.

Наша продукція

Товар доданий у кошик